Cliënten wensen naast kwalitatief goede verpleging en verzorging tegenwoordig ook een aantal belangrijke ‘randvoorwaarden’. Een belangrijke randvoorwaarde, waarmee zorginstellingen zich positief kunnen onderscheiden, is textielverzorging. Textielverzorging is voor veel zorginstellingen een uitdaging. Zo bleek uit onderzoek van uitgeverij Vakmedianet dat zorgprofessionals vooral behoefte hebben aan inzicht in de kosten van textielverzorging.

Waardering van de kosten

Het gebrek aan kennis over de kosten heeft een reden. Zo blijkt dat de waardering van de kosten die worden gemaakt voor de interne logistiek en kastdistributie, moeilijk in kaart zijn te brengen. De reden? Veel van deze werkzaamheden worden gecombineerd uitgevoerd. Hierdoor is het nauwelijks in geld uit te drukken. Bovendien zijn situaties onderling niet vergelijkbaar, omdat de familie en/of mantelzorgers ook deze dienstverlening verzorgen. Op deze manier krijgen instellingen te maken met vele variabelen, waardoor een benchmark van de kosten onmogelijk is.

Textielverzorging, het persoonlijke wasgoed en het platgoed

Er is in de zorg heel wat te wassen, denk aan bed- en badgoed, tafelgoed, keukenwas, etc.. Dit is de eerste grote stroom, die ook wel platgoed wordt genoemd. Een tweede grote stroom wasgoed is het persoonlijke wasgoed van cliënten: eigen kleding, van onderbroek tot jas. In de whitepaper – hieronder te downloaden – wordt gefocust op persoonlijk wasgoed in de langdurige zorg.

Wat kost wassen in de zorg?

In het algemeen zijn er drie mogelijkheden, die de zorginstelling aan de cliënt kan aanbieden, voor het wassen van kleding: de cliënt of familie wast zelf, centrale of decentrale in-huis wasserij en uitbesteden aan industriële wasserij. Maar wat zijn nu de werkelijke kosten van textielverzorging in de zorg? In de uitgebreide whitepaper vindt u alles over wassen in de zorg, inclusief praktijkvoorbeelden, kostenoverzichten en tips.

 

Powered by:

 

 

 

shareThisPage