Als Thermen Berendonck op 1 mei 2019 in Wychen de poorten opent, staan er vanaf dag één de wasmachines en -drogers van Miele Professional te draaien. Na Thermen Bussloo en Thermen Soesterberg kiest directeur Fabian Dolman van Quality Wellnessresorts opnieuw voor een eigen wasserij in samenwerking met het familiebedrijf uit Vianen. “Wij zijn een A-merk, wij doen altijd zaken met bedrijven die zich met de top kunnen meten.”

Wie over de drempel van de linnenkamer in Thermen Bussloo stapt, ziet een geoliede machine: twaalf uur per dag, in twee shifts van zes uur, verwerken vijf mensen het wasgoed van duizenden wellness- en hotelgasten en het personeel. Twee wasmachines en drogers van Miele Professional draaien samen 10.000 was- en droogprogramma’s per jaar: 640.000 kilo aan wasgoed. Zonder goed functionerende linnenkamer loopt de hele bedrijfsvoering in het honderd. 

Wassen in eigen beheer 

“We hebben heel bewust gekozen voor wassen in eigen beheer. Eerst in Bussloo, later in Soesterberg en straks in Thermen Berendonck”, vertelt Fabian Dolman. “Met onze resorts streven we naar topkwaliteit. Met een eigen wasserij kunnen we aan alle de eisen voldoen die aan de reiniging en verzorging van het wasgoed worden gesteld. Het in eigen huis wassen bespaart ons op meerdere vlakken veel geld.’ Hij schudt de pluspunten uit de mouw: ‘Er is veel minder slijtage door de juiste wasproducten, je hebt een lagere voorraad badjassen en handdoeken nodig, je hoeft geen transport in te zetten en het wasgoed ruikt heerlijk fris en voelt zacht aan.” 

 

"Een kind kan de was doen, ook straks in Thermen Berendonck,” glimlacht Fabian Dolman.

Constante kwaliteit

De specifieke keuze voor wasmachines en drogers van Miele Professional levert Quality Wellnessresorts nog meer voordelen op. “Deze apparaten zijn zeer zuinig en leveren een constante was- en droogkwaliteit. Ze zijn bovendien vrij programmeerbaar. Naar gelang de vervuilingsgraad kun je de programma’s aanpassen. Handdoeken met massageolie erin vragen om een ander wasprogramma dan handdoeken waarmee alleen is afgedroogd.
Daarin zijn advies en afstelling heel belangrijk. Miele Professional heeft op maat gemaakte voorkeuzeprogramma’s samengesteld voor een optimaal resultaat. Tel daarbij op de efficiënte inrichting van de waskamer, waarmee Miele Professional ons intensief heeft begeleid. En als er iets aan de hand is, wil je dat er meteen wordt gereageerd. Dat is Miele helemaal toevertrouwd. Een kind kan de was doen, ook straks in Thermen Berendonck,” glimlacht Fabian Dolman. Daar kunnen gasten vanaf mei 2019 genieten als in een sprookje van Duizenden- een-nacht, in Oosterse sfeer met Indiase invloeden. Met zestien saunafaciliteiten, een hamam-, beautyen behandelruimte, volop relaxmogelijkheden, een restaurant en een zwembad van vijftig meter lengte.


Duurzaam

Het wordt ook het meest innovatieve enduurzame wellnessresort van Europa. “Zonder gas, alles elektrisch, bijna energieneutraal. Zonnepanelen, warmtepompen, we gaan alle duurzame technieken gebruiken. Bijvoorbeeld voor de vloerverwarming. Zelfs de warmte uit de sauna’s gaan we hergebruiken. De keuze voor was- en droogapparatuur van Miele Professional sluit naadloos aan bij deze duurzame gedachtegang.”