Bij Bakker Wiltink in Doetinchem produceert een team van meesterbakkers dagelijks vers brood, afgestemd op de smaak en wensen van hun klanten. Naast gewoon brood, produceert Bakker Wiltink ook het eerste dagverse glutenvrije brood van Nederland onder het merk YAM. De bakkerij biedt hiermee mensen die glutenvrij moeten of willen eten dezelfde broodbeleving als mensen die gewoon brood eten.

Voor Bakker Wiltink en de mensen die glutenvrij brood moeten eten is het letterlijk van levensbelang om 100% glutenvrij te produceren. Daarom heeft Bakker Wiltink naast de gewone bakkerij een speciale glutenvrije bakkerij ingericht.  Een high care omgeving die aan de hoogste normen voldoet en waarmee ieder contact met gluten wordt voorkomen. Bakker Wiltink doet er dus alles aan om kruisbesmetting te voorkomen en daarbij hoort ook een gescheiden wasproces. In de glutenvrije bakkerij is daarom een separate in-huis-wasserij ingericht. Hierdoor bespaart Bakker Wiltink veel tijd en weten ze zeker dat het textiel ook echt glutenvrij is. Facilitair manager Hans Basten vertelt in bovenstaande video over zijn passie voor het bakproces én over de rol die Miele Professional speelt als partner voor het in-huis-wasproces.

 

Lees onze whitepaper over hygiëne in de foodsector

Schoon textiel is van groot belang voor de algemene hygiëne in de foodsector. Weet u aan welke hygiëneregels het wasproces eigenlijk moet voldoen? Wij zetten ze in onze whitepaper even voor u op een rijtje.

 

 

shareThisPage